Upptäck Sverige i höst

Äntligen öppnar världen upp för att resa igen. Även om det säkert lockar med långväga resmål och soliga stränder kan detta vara ett utmärkt tillfälle att utforska Sverige. Vårt avlånga land har nämligen otroligt mycket att erbjuda sina besökare – såväl långväga som svenskarna själva.

Road trip

Ett ganska härligt och flexibelt sätt att resa på är genom att göra en road trip. Det möjliggör för dig att se och uppleva mycket på en begränsad tid och med stor flexibilitet. Det enda du eventuellt behöver boka är boende på de platser du vill besöka.

Road trip

Inför avfärd kan det vara bra att lägga upp en resrutt. Men därefter finns det utrymme för spontana stopp och avstickare till exempelvis stränder, gårdsbutiker och andra sevärdheter som du kanske hör talas om på vägen. Njut av färden och lägg in regelbundna pauser efter behov.

Naturupplevelser

beautiful natureSverige är vida berömt för sin vackra natur. Hit kommer turister från hela världen för att uppleva skogar och öppna landskap. I och med att landet är så pass glesbefolkat finns det verkligen chans till stillhet och lugn och ro under dina vistelser i skog och mark.

Du som är rutinerad kanske väljer att tälta när du är ute och vandrar. Annars kan du vandra från ett hotell eller stugboende till nästa. Ett annat alternativ är att ha en plats som utgångspunkt och därifrån göra dagsturer. Tänk alltid på att sätta säkerheten i första rummet.

Cityweekend

Stockholm, Göteborg och Malmö är Sveriges tre största städer och självskrivna destinationer för en mångsidig och spännande citysemester. Men utbudet tar inte slut där. Över hela landet finns det även andra städer som är något mindre men absolut inte mindre intressanta utan tvärtom verkligen kan överraska.

Här finns historiska och kulturella landmärken, som Vadstena kloster eller Varbergs kallbadhus. Men också unika hotell och gastronomiska upplevelser. Bland annat kan du fundera på Visby, med sin ringmur, Örebro, som är vackert beläget vid Hjälmaren, det livliga och moderna Norrköping, Västerås eller Växjö.

GastronomyGastronomi

Det nordiska köket etablerar sig allt starkare internationellt. Samtidigt ökar intresset för kulinarisk turism. Detta kan du också uppleva i Sverige. Kombinera ett besök på en unik restaurang med att utforska omgivningarna. Ett klassiskt exempel är högprofilerade Furillen på ön med samma namn strax utanför Gotland. Det finns både mat och efterrätter som man kanske vill unna sig ibland. Vill man inte besöka en lokal restaurang av någon anledning så kan man ju vända sig till internet för att få det levererat dit man vill. Mat finns att beställa på flera restauranger men lite avgörande då vad man gillar och tårtor och annat kan man skräddarsy på dintarta.se som kan leverera till Sverige. Där kan man köpa en tårta med en bild på någon man tycker om eller cupcakes eller macarones för att uppvakta någon.