Populära lopp i Sverige

Att löpa har blivit en folkrörelse i Sverige och det är inte så svårt att förstå varför. Att röra på sig kommer alltid högt upp som tips för mentala hälsan och det gör verkligen underverk. Någon som har börjat röra på sig efter att ha levt ett stillasittande liv länge kommer med allra största sannolikhet att märka de positiva aspekterna. Dels de mentala och att man är piggare i huvudet men såklart även de fysiska med mer energi och bättre sömn. Löpningen har blivit så populär för att det är så enkelt. Du behöver bara ett par skor och några kläder och därefter kan du ge dig ut. Själv eller i grupp. Det väljer du själv. Det viktiga är att du börjar långsamt om du inte är van vid att springa mycket. Överbelastningsskador är det absolut vanligaste och drabbas du av det kan du enkelt söka upp https://idrottsskadespecialisterna.se/ och få hjälp med både idrottsskador och rehab men det bästa är såklart om du kan vara skadefri och njuta av alla fantastiska lopp som finns.

Världens största halvmara

Göteborgsvarvet var innan pandemin världens största halvmara. Hur det blir nu efter Corona återstår att se men vi får hoppas att den återuppstår som det var innan. Att ha ett lopp att träna inför är en väldigt bra morot och ett halvmaraton är något som de flesta kan klara av. I alla fall med mycket träning. Det är fantastiskt att springa på gatorna och höra de tusentals människor som står längs med sidan och ropar fram alla de känner och inte känner. Har du inte gjort det ännu så är det ett hett tips för att få en bra löparupplevelse.

Vill du ha en ännu större utmaning så kan du dubbla distansen och springa Stockholm maraton. Ett maraton kräver lång tids förberedelse och du ska inte ta dig an den här utmaningen utan att träna ordentligt först. Risken är mycket stor att du då kommer att springa sönder dig. Se till att du springer flera långdistanspass på träning och gärna upp emot 30 kilometer ett par gånger innan loppet.

Vill du inte springa så långt och dessutom göra en bra insats finns det något som heter Blodomloppet. Där går det att springa antingen 5 eller 10 kilometer och själva loppet är till för alla. Det är ingen tävling utan hela loppet görs för att väcka uppmärksamhet kring blodgivning och du får allt som oftast, förutom en rolig upplevelse, även en tröja som du kan visa upp.

För den som har tränat extremt mycket och vill ha en ordentlig utmaning så finns det det som heter Ultramaraton. Det är allt över maraton och det är för de riktigt hårda typerna. Ett av de mest populära i den här kategorin är det som heter Kullamannen och som går av stapeln en gång på våren och en gång på hösten i Mölle i Skåne. Här går det att tävla i distanser från 22 kilometer upp till otroliga 160 kilometer. Då ska du ha tränat ordentligt för att inte bli skadad.